Nieuws van Frjemd Folk

 
 

We zijn, in een grotere ruimte, weer begonnen met repeteren!

Geplaatst op 30-08-2020


 

In verband met het coronavirus en de maatregelen, hebben we onze reis en optredens in Schotland helaas moeten annuleren. Het optreden in Harkema gaat helaas ook niet door. Ons optreden in Jonkerslân is verplaatst naar zondag 28 maart 2021. Evenals ons optreden op het 'Keltfest' in Zaandam, deze zal -onder voorbehoud- op zondag 30 mei 2021 plaatsvinden. De 'Ben Nevis Bar' en 'The Settle Inn' in Schotland, verwelkomen ons graag volgend jaar! Kijkt u vooral op onze agenda wanneer wij binnenkort weer optreden. Wij wensen u gezondheid toe.

Geplaatst op 22-07-2020


 

Optreden Wyns 15 maart afgelast!

Het optreden in de Vituskerk in Wyns op 15 maart wordt verplaatst. We zullen u zo spoedig mogelijk informeren over een nieuwe datum. Hou onze Facebook pagina en de agenda op deze site in de gaten!

Geplaatst op 13-03-2020

 
 


 

Frjemd Folk Festival 2019

Op 29 Juni beleefden we de tweede editie van het Frjemd Folk Festival. De omstandigheden waren bijna tropisch maar er kwam weer een behoorlijk aantal bezoekers op af. We hadden een schitterende line-up met de volgende artiesten: A’Hooligan uit Schotland, Joint String Friends, Paddy’s Day Off en de Grayham Lowlanders Pipes and Drums. En natuurlijk ook Frjemd Folk! De optredens waren op 3 podia met elk als achtergrond één van de pubs waar wij zelf optraden in Ierland en Schotland.
Daarnaast waren er shows met Friese paarden door Fremer en Petra, begeleid door muziek van de verschillende muzikanten en dansdemonstraties door de groep Keltisch Dansje. De bezoekers deden hier enthousiast aan mee. Ook was de handboogvereniging Boreas weer aanwezig. De Keltische markt op het terrein telde tal van kramen met uiteenlopende producten. Ook voor de kinderen was er volop gelegenheid om te spelen en te genieten.
Het viel ons weer op dat er een hele gezellige en ontspannen sfeer was en dat al onze gasten volop genoten van de muziek op de verschillende podia, maar ook van de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en lekker te eten en te drinken. De betrekkelijke kleinschaligheid en de prachtige locatie van ons Festival werken dit in de hand.

Zo’n festival is alleen maar te organiseren met behulp van veel vrijwilligers, maanden van te voren en op de dag zelf. En van sponsors zoals: Alfin, Dijkstra@Home, Jous Architecten, Kooistra.Com, Alle Pilat, Aldrik Pilat, Pranger en Rosier, Tekenplein, Vloeren XXL en WMR, en de materiaalsponsors Bosgraaf Installaties, Feenstra, Hornbouw en Sijperda Verhuur.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we dit alles mogen doen voor jullie:, onze bezoekers en liefhebbers van de Keltische muziek. En daar zijn we heel blij mee!

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 10-08-2019


 

Nieuws over het Frjemd Folk Festival

De 2e editie van het Frjemd Folk Festival vindt plaats op zaterdag 29 juni.
Na het eerste succesvolle festival ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan in 2017, was er al vlug vraag naar een vervolg. Het festival vindt ook nu weer plaats op de geboortegrond van Frjemd Folk, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.
Uiteraard treden we zelf op. Ook zullen de Joint String Friends, Paddy’s Day Off en de Schotse groep A’Hooligan optreden. De Leeuwarder Graham Lowlanders Pipes en Drums zullen hun kunsten laten zien. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van Ierse dansen, er is een show van Friese paarden op Keltische muziek en kunt u boogschieten.

Een markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Dit alles in een gezellige Keltische sfeer. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen.
De optredende groepen zullen in de komende weken allemaal te horen zijn in het programma Noardewyn Live op Omrop Fryslân.

Wij nodigen u allemaal van harte uit voor dit festival. Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 10,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo.

Zie voor foto's van deze groepen en van het festival in 2017 ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 08-06-2019


 

Optreden in Oudega 9-2-2019

Op zaterdag 9 februari 2019 organiseerden we weer een optreden in De Skippersseal in Oudega. We hebben hier de afgelopen jaren altijd een winter-optreden gehad, dit was de 12e editie.
We zagen behoorlijk wat nieuwe gezichten in de zaal en we hebben samen met het publiek een fantastische avond gehad, met een variatie van bekende en nieuwe liedjes.
We hebben begrepen dat de Skippersseal nieuwe eigenaars krijgt en zullen bekijken of we onze traditie voortzetten op deze locatie. Houd de agenda in de gaten!

Zie voor foto's van het optreden bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 17-02-2019


 

Schotland Tour 2018.

Nadat we rond de Kerst van 2017 al zijn begonnen met de voorbereidingen is het dan eindelijk 1 Augustus. De eersten gaan met twee auto's en de instrumenten op de veerboot van IJmuiden naar Newcastle. Op donderdag 2 Augustus volgt de rest per vliegtuig van Schiphol naar Glasgow. Deze groep reist vervolgens per auto via Glencoe en Fort William en de noordkant van Loch Ness naar Inverness, waar iedereen zich rond 17.00 meldt bij het hotel. Dit hotel ligt midden in het centrum van de stad.
Na het avondeten gaan we naar de vlakbij gelegen Hootenanny’s Bar waar we optreden vanaf ca 21.00 tot na middernacht. Dit is een grote pub, waar jong en oud komt. We hebben dus een gevarieerd publiek en gelet op hun reacties weten ze onze muziek wel te waarderen. Het komt ook niet zo vaak voor dat een grote groep als Frjemd Folk hier optreedt. Meestal zijn het solisten of groepjes tot een man of vier. Na deze hele lange dag is het goed slapen in The Waverley Guest House.

Op vrijdag 3 Augustus gaan we in de loop van de ochtend samen naar het Culloden Battlefield. Op deze plek vond in april 1746 een bloedige veldslag plaats tussen de Engelsen en de Schotse Jacobieten, waarbij deze laatsten werden verslagen. Deze slag komt in veel verhalen en liedjes terug en het was heel mooi om hier eens rond te kijken.
In de loop van de middag zijn we weer terug in Inverness en daar gaat ieder zijn eigen gang. Na een vroege maaltijd treden we om 18.00 op in The Gellions, een wat kleinere pub, maar ook heel gezellig. Zo aan het begin van de avond is er veel publiek dat even om een drankje binnenloopt, maar dan door onze muziek lekker blijft hangen. Ook hier zien we, net als gisteren, veel buitenlandse toeristen onder het publiek. Leuk om tussendoor en na de tijd met deze bezoekers te praten. Om ca 21.00 maken we plaats voor de volgende muzikant en hebben we nog mooi zelf even de tijd om als publiek en klant in de pubs te vertoeven.

Zaterdag 4 Augustus. We vertrekken rond een uur of 10 in de richting van Pitlochry. We volgen een prachtige route langs de zuidkant van Loch Ness en pikken daar nog een fraai stukje Highlands mee. Op de top van een heuvel maken we een stop en genieten we van de fantastische vergezichten. In het plaatsje Spean Bridge maken we een lunch-stop en vervolgens rijden we door de Schotse natuur naar Pitlochry.
Hier overnachten we in het Pitlochry Hydro Hotel, waar we ’s avonds ook optreden. Dit is een groot, kasteelachtig hotel waar we zingen voor de vele aanwezige gasten. Dit is ook weer een heel gevarieerd en internationaal gezelschap met daarbij een aantal liefhebbers van de folkmuziek die ons spontaan uitnodigen voor een festival op de Orkney-eilanden in 2019!

Op zondag 5 Augustus reizen we dan dus weer naar huis. De grote groep brengt nog een bezoek aan het stadje Pitlochry en de daar aanwezige stuwdam alvorens de reis naar het vliegveld van Glasgow te ondernemen. De auto met instrumenten reist naar Newcastle voor de reis met- en de overnachting op de veerboot. En een tweetal van ons vervolgt de reis door Schotland om vakantie te vieren. En zo is onze derde buitenlandse reis dan ook al weer ten einde.

Het is altijd weer een fantastische ervaring om te zien hoe onze manier van muziek maken in de landen van oorsprong van deze muziek wordt gewaardeerd. We zien zo veel enthousiaste, soms zelfs emotionele, reacties op onze optredens. Dat voelt heel goed en bevestigt voor ons dat we op een mooie manier bezig zijn met de traditionals uit de Ierse en Schotse folkmuziek.
Een reis als deze met een behoorlijk grote groep vraagt veel voorbereiding. Een woord van waardering voor degenen die veel tijd hebben gestoken in het organiseren van de optredens, de overnachtingen en het regelen van het reizen is dan ook op zijn plaats.

Zie voor foto's van onze reis ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 18-08-2018


 

Zomer 2018

Op 7 Juli begonnen we onze zomertoer op het festival Hits en Bits in De Hoeve. Dit leuke en sfeervolle gebeuren in het Culturele Hoofddorp van Fryslân gaf een divers beeld van koren en straat-artiesten. Heel sfeervol.
En dan nu op naar SCHOTLAND. Alle voorbereidingen zijn getroffen en we hebben er heel veel zin in! Een nieuw hoogtepunt in ons, inmiddels, 11-jarig bestaan.
Op 1 Augustus gaan de eersten van ons op de boot en op 2 Augustus volgt de rest per vliegtuig. Die dag treden we 's avonds op in Inverness, Hootananny Bar en op 3 Augustus ook in Inverness in The Gallions Bar. Vervolgens reizen we naar Pitlochry waar we op 4 Augustus optreden in het Pitlochry Hydro Hotel. Tussendoor en de zondag gebruiken we dan om diverse plekken in Schotland te bezoeken waar we over zingen, bijvoorbeeld Culloden en Glencoe.
We houden u op de hoogte van onze avonturen via onze Facebook pagina!

Zie voor foto's van De Hoeve ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 07-07-2018


 

Frjemd Folk naar Schotland

In de zomer van 2018, van 2 t.e.m. 5 Augustus, zullen we samen een reis maken naar Schotland. Na onze twee succesvolle reizen naar Ierland in 2014 en 2016 gaan we nu onze Schotse roots zoeken. We zullen tijdens deze reis een drietal optredens verzorgen in Inverness en Pitlochry.
Daarnaast gaan we natuurlijk op zoek naar de plaatsen waar we over zingen zoals Culloden, Glencoe, Loch Lomond en meer plaatsen. En natuurlijk om de Schotse cultuur op te snuiven.

Geplaatst op 25-02-2018


 

10-02-2018 Skippersseal Oudega

Nadat we in januari optraden in Bitgum hadden we op 10 Februari ons traditionele voorjaarsoptreden in Oudega. Dat is toch zo langzamerhand een jaarlijks terugkerend feestje. En het was ons 100e optreden!
Deze keer was Koosje Schouten onze gast. We hadden haar eerder als gast op ons Frjemd Folk Festival, samen met de groep Keltisch Dansje. Koosje heeft een behoorlijk aantal bezoekers op de dansvloer gekregen om een Schotse dans in te studeren.
Natuurlijk was er ook volop ruimte voor onze eigen muziek. Ondanks de iets lagere opkomst dan eerdere edities was het weer een geslaagd avond.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 25-02-2018


 

Herfst 2017 en op naar 2018.

In September hebben we de draad weer opgepakt met optredens in Norg en De Westereen waar we op het Straatfestival hebben gezongen. In Oktober werd onze muzikale begeleiding versterkt met Janet Hardorff, zij speelt niet alleen gitaar maar ook mandoline.
Op 12 November traden we op in het sfeervolle kerkje van Swichum. Deze locatie stond al lang op ons verlang-lijstje. En een week later hadden we een prachtig optreden in het dorpshuis van Terwispel. Hier kwamen toch meer dan 80 bezoekers op af, er ontstond zowaar een echt pub-sfeertje.
We zijn ons nu aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. Zet in ieder geval 10 Februari vast in de agenda. Dan is ons jaarlijks terugkerende optreden in de Skippersseal in Aldegea. Deze keer met medewerking van Koosje Schouten van Keltisch Dansje. Deze groep kennen we nog van ons Frjemd Folk Festival. Zij komt een workshop doen met begeleiding van onze eigen muzikanten.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 04-12-2017


 

Frjemd Folk Festival zeer geslaagd !

Onder ideale omstandigheden hebben we op 17 juni ons 10-jarig bestaan gevierd. Het terrein aan de Boskreed te Kollumerzwaag was gezellig ingericht met een podium, dansvloer, kraampjes en catering. Ook was er de mogelijkheid van boogschieten en was er een leuke speelplek voor de kinderen.
Naast Frjemd Folk waren er optredens van The Doggy Few, Kapriol! en de groep Keltisch Dansje. Verdere muzikale medewerking was er van het trio Wim Cnossen, Hilke Broodtaerts en Robert Waaksma met doedelzak, viool en gitaar.
Bezoekers, we schatten het aantal op 500, konden de middag en avond genieten van optredens, dansclinics, een jamsession en natuurlijk het prachtige optreden van Fremer de Jager en Isha Van der Weg op hun Friese paarden. Maar bovenal van de geweldige relaxte sfeer gedurende deze dag.
Onze bijzondere dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers die ons deze dag veel werk uit handen hebben genomen. Verder willen we de volgende bedrijven en personen noemen die hebben meegewerkt aan het slagen van deze dag:
Wiersma tentenverhuur, Pitt-shop, Boreas Boogschieten, Slager Riemersma, Bosgraaf Electro, Sijperda Verhuur, Visser Buitenreclame, Bouwbedrijf Kolthof, Van Tuijl verhuur, WMR, Stal Bosma, Roos Rozema, De Pottenkist, Nynke’s Design, Arnold Jansen Zalm, Kuipers Huiden, Ruurd Haakma, Jappie Hansma, Sannetje, Aldrik Pilat, Frisk Web en Marketing, Woudwijk IJs, Dijkstra Colors at Home Franeker, Alle Pilat Woonwinkel, Omrop Fryslân en Willem de Vries, Romers Leer, Loonbedrijf v.d. Beek, Palingroker vd Kooi en Riekele Veenstra Catering.
En natuurlijk dank aan alle bezoekers.

Wij denken dat dit Frjemd Folk Festival wel voor herhaling vatbaar is….

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 28-06-2017


 

Leeuwarden, optreden voor Omrop Fryslân

Op 9 juni waren we te gast in het programma Noardewyn Live van Omrop Fryslân. Dit programma wordt live uitgezonden op radio en televisie. We kregen van presentator Willem de Vries ruim de gelegenheid om onze groep te presenteren. Daarnaast was er volop aandacht voor het Frjemd Folk Festival op 17 juni.
Vorige week was de groep The Doggy Few, die ook bij ons optreedt op 17 juni, te gast in hetzelfde programma. De groep Kapriol!, ook present op de 17e, was vandaag vertegenwoordigd in de persoon van onze violist Rutger Dijkstra
We hebben drie nummers gebracht: The broad majestic Shannon, The Blantyre explosion en The bonny ship The Diamond.
Dit was voor onze groep een geheel nieuwe maar buitengewone ervaring. En één van de hoogtepunten in ons jubileumjaar. De uitzending is terug te zien op de website van Omrop Fryslân en de facebookpagina van Noardewyn Live.

Meer informatie over ons Festival op 17 juni in onderstaand nieuwsbericht. Het programma vindt u onder de knop “Welkom” van deze site. Het laatste nieuws over het Festival ook via onze Facebook pagina.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 10-06-2017


 

Frjemd Folk Festival 17 juni

Frjemd Folk bestaat in 2017 tien jaar. Dit wordt gevierd met een Folk festival op zaterdag 17 juni. Het festival vindt plaats op de geboortegrond van deze groep, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.

Uiteraard treden we daar zelf op. Ook zullen de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol'! optreden. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van de Ierse dansschool Keltisch Dansje, zullen er meerdere muzikanten , waaronder een doedelzakspeler, te horen zijn en kunt u boogschieten.
Een kleine markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen. Te meer omdat u zelf actief mee kunt musiceren en zingen.

Wij hebben, na de oprichting in 2007, een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht.

Wij nodigen u allemaal van harte uit voor dit festival. Bezoekers die zelf folkmuziek spelen vragen we hun instrument mee te nemen voor een jamsession.

Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 5,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo.

Meer informatie over The Doggy Few, Kapriol'! en Keltisch Dansje vindt u onder de knop Links in het menu.

Geplaatst op 16-04-2017


 

CD BESTELLEN

U kunt onze CD The Cliffs bestellen door het bedrag van € 13,= voor de CD en de verzendkosten over te maken op rekeningnummer NL62RABO0328577030 tnv C.W.Folkersma.
LET OP: Ook uw naam, adres en woonplaats vermelden bij de overboeking anders kunnen we u niks toesturen. Als u ook even een telefoonnummer of e-mailadres toevoegt dan kunnen we in bijzondere gevallen contact opnemen.
Houdt u svp rekening met een levertijd van ca 2 weken.


 

Oudega, Skippersseal

Op zaterdagavond 11 februari hadden we ons traditionele voorjaars-optreden in de Skippersseal in Oudega (Sm). We waren hier voor de 10e keer en het was het 8e optreden hier dat we zelf organiseerden. We brachten hier oud en nieuw repertoire, met nieuwe solisten. Daarnaast namen we vast een voorschotje op de viering van ons 10 jarig bestaan, later dit jaar.
Aan deze avond werkten een aantal oude Freonen van ons mee namelijk Hilly Harms, Johanna Van der Veen en Nanne en Ankie. Een mooie toevoeging op hetgeen we zelf zoal brengen. In de gezellig gevulde zaal werd het een leuk feestje met deze Freonen.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 14-02-2017


 

Vooraankondiging Frjemd Folk Festival

Op zaterdag 17 Juni zullen we ons 10-jarig bestaan vieren. We doen dit met een groot Frjemd Folk Festival in Kollumerzwaag. Naast een aantal Folk artiesten en groepen zal er ook het nodige te beleven zijn op het gebied van dans, lekker eten en samen muziek maken.
In ieder geval zal naast Frjemd Folk, ook The Doggy Few (Ierse feestband) optreden. Voor meer info volg onze Facebookpagina en deze site.

Geplaatst op 25-01-2017


 

Huizum

Op zondagmiddag 20-11-2016 waren we in de Dorpskerk van Huizum. Dit optreden hadden we zelf georganiseerd en we konden deze middag rekenen op de enthousiaste medewerking van de vrijwilligers van de Dorpskerk.
Ondanks het stormachtige weer waren er ca 70 toehoorders. Het zingt erg prettig in deze kerk en alle nummers die we zongen kwamen erg goed over bij het publiek. Na ca 2 ½ uur kregen we een staande ovatie. Wij hebben hier met veel plezier gezongen en komen graag nog eens terug.
Op onze Facebook pagina vindt u een filmpje van deze middag met een deel van het lied Dark Loch Nagar.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 26-11-2016


 

Oentsjerk, presentatie CD

Op zondag 25 september hebben we in de Tuinzaal van Stania State onze CD The Cliffs gepresenteerd. De eerste CD werd aangeboden aan onze Frjemde Freondinne Hilly Harms. De CD is opgenomen in de Sing-Sing studio van Milan Ciric in Metslawier.
Ondanks, of dankzij, het mooie weer waren en ca 150 toeschouwers in de zaal terwijl het terras buiten ook goed bezet was. Voor deze bezoekers hebben we een aantal nummers van de CD en een aantal nieuwe nummers gezongen. De algemene presentatie van deze middag was in handen van Hennie v.d. Heide.
We zijn heel blij met onze CD en hopen dat alle kopers er erg veel plezier van hebben.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 02-10-2016


 

De tweede helft

Na een korte onderbreking, we zijn immers nog maar een paar weken terug uit Ierland, begint op 28 Augustus voor ons de tweede helft van 2016. We beginnen met een oefenavond in ons vaste onderkomen aan de Boskreed in Kollumerzwaag en dan treden we vervolgens op 2 september, ’s avonds, op bij de Samenloop voor Hoop in Kollum. Aan dit goede doel dragen we graag een steentje bij.
Daarna werken we toe naar een ander hoogtepunt voor dit jaar en dat is de presentatie van onze CD The Cliffs, op zondagmiddag 25 september in Staniastate te Oenkerk.
Bij deze en volgende optredens vindt u violist Rutger Dijkstra in ons midden. Hij is ook al met ons naar Ierland geweest. Rutger is bekend in de folk-muziekwereld, o.a. van de groep Kapriol’!.
We gaan er weer met vol enthousiasme tegenaan. Op naar ons 10 jarig bestaan in 2017.
Voor alle optredens zie onze agenda en volg ons op Facebook.

Geplaatst op 21-08-2016


 

Onze reis naar Ierland juli 2016

Op 27 juli vertrekken 21 Frjemd Folkers en aanhang per vliegtuig naar Ierland. Twee leden van de groep zijn al per auto vooruit gereisd en hebben de instrumenten meegenomen. Vanaf het vliegveld in Dublin reizen we in drie auto's westwaarts, naar Westport. Hier logeren we in twee B enB's, Quay West en Boffin Lodge.
We moeten direct al aan het werk want 's avonds treden we op in McGings Pub. Het is lekker druk, de mensen blijven hier de hele avond in één en dezelfde pub. De eigenaar Anthony is enthousiast: "A full house on Wednesday!", dat is hij niet gewend. Na deze lange dag is het goed rusten in onze B and B's!
De volgende ochtend, donderdag, vertrekken we met een full irish breakfast achter de kiezen in de richting van Clifden. We kiezen een fraaie toeristische route via binnenweggetjes en ondanks de regen stappen we regelmatig uit om van de mooie omgeving te genieten. In de loop van de middag melden we ons bij The Inn to the West, ons onderkomen voor de komende twee dagen.
Aan het begin van de avond gaan we eten in Mullarkey’s Bar,, waar we twee avonden zullen optreden. Op deze donderdagavond treedt eerst en Engelse groep op: Harbottle and Jonas en om half elf kan Frjemd Folk los. We zingen tot een uur of half één. Deze pub is wat groter dan McGings en er is volop publiek.
Op vrijdagmorgen kan iedereen doen waar hij zelf zin in heeft, een groot deel van de groep gaat nog een trip in de omgeving maken. We rijden naar de kust waar we eerst een tijdje op het strand vertoeven, het weer is nu goed, en daarna rijden we door naar het pittoreske Roundstone, een heel leuk havenplaatsje. Hier koffie met iets erbij en dan weer terug naar Clifden. In de loop van de middag maken we op straat wat reclame voor het optreden 's avonds. Dit trekt lekker veel publiek en ons optreden wordt erg gewaardeerd. De plaatselijke horeca brengt spontaan glazen met Guinness, we hoeven geen dorst te lijden.
Nadat we 's avonds weer in Mullarkey's Bar hebben gegeten beginnen we zo rond tien uur ( 10 PM' ish noemen ze dat hier) met ons optreden. Ook deze avond zingen we weer vol overgave en de bezoekers en toehoorders genieten weer volop. Om een uur of half één houden we er mee op en kunnen we terug zien op een succesvolle avond. Ook Jason Foyle, eigenaar, is erg enthousiast. Zulke grote groepen die optreden zijn ze hier niet gewend.
De volgende dag, zaterdag, vertrekken we in de loop van de ochtend richting Athlone, maar niet voordat we in het hotel nog even hebben gezongen voor gasten en personeel. Athlone ligt halverwege Dublin. Een deel van de groep maakt onderweg nog een stop in Athenry. In Athlone slapen we in Shamrock Lodge, een hotel aan de rand van het centrum. Tegen de avond gaan we de stad in voor wat eten en na een wandeling door deze oude stad aan de river Shannon, vervolgens wordt de oudste pub van Ierland, Seans' Bar, bezocht. Barstens druk maar een heerlijke pub-sfeer. Rond middernacht zijn de meeste Frjemd Folkers echter onder zeil want morgen moeten we helaas weer naar huis.
Zondag 31 juli vertrekken we tegen half negen richting Dublin. Dat is nog ruim 100 km rijden. Het inleveren van de huurauto's gaat lekker vlot en vlak na het middaguur neemt Ryanair ons weer mee naar Eindhoven.
We hebben gemerkt dat de sfeer in het westen van Ierland, op het platteland, heel anders is dan in Dublin. Het is allemaal net even wat gemoedelijker en minder business. We hebben wederom ervaren dat onze muziek hier in Ierland erg wordt gewaardeerd. Voor ons opnieuw een signaal dat we goed bezig zijn. Maar ook wij zelf genieten ongelofelijk van zo'n trip naar "our" Ireland!

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 07-08-2016


 

CD Presentatie

Op zondagmiddag 25 September gaan we onze CD "The Cliffs" presenteren. We doen dit in Stania State in Oenkerk, in de Tuinzaal. Aanvang 15.30 u. De CD is dit voorjaar opgenomen in de Sing-sing studio van Milan Ciric in Metslawier. We zijn heel erg trots op het eindresultaat en willen dit uiteraard graag delen met onze fans.
Op deze middag zal ook onze Frjemd Folk Vriendin Hilly Harms een van haar mooie Keltische verhalen vertellen
Natuurlijk zal de CD ook te koop zijn in Oenkerk, de kosten bedragen €10,- per stuk. Na 25-9 zal de CD ook via postverzending te verkrijgen zijn. We zullen u t.z.t. informeren hoe dat in zijn werk gaat. Een voorproefje van de CD vindt u onder de knop "Onze muziek" in het menu.

Geplaatst op 09-07-2016


 

Op reis naar Ierland 2016

Op 27 Juli vertrekken we met z'n allen naar Ierland. Hier zullen we optreden in McGingsPub in Westport en 2x in Mullarkeys Bar in Clifden. Violist Rutger Dijkstra gaat met ons mee als gast-muzikant.
Uiteraard gaan we deze dagen ook volop genieten van het prachtige landschap in het westen van Ierland. Op zaterdag 30 Juli maken we nog een tussenstop in Athlone, waarna we de volgende dag weer terugvliegen naar Nederland.
Dit is voor ons de 2e keer dat we naar Ierland gaan om op te treden en we rekenen erop dat we net zoveel plezier en succes hebben als in 2014, toen we in Dublin waren.
Tijdens de reis zullen we proberen u via Facebook op de hoogte te houden van onze avonturen.

Geplaatst op 09-07-2016


 

Optredens dit najaar

Buiten onze reis naar Ierland en de CD presentatie treden we op 2 September op in Kollum, tijdens de Samenloop voor Hoop. Tijd: 22.45 op het Kaatsterrein, waar alle activiteiten plaatsvinden.
Op zondagmiddag 20 November organiseert Frjemd Folk zelf een optreden in de Dorpskerk in Huizum. Dit optreden is voor een ieder toegankelijk. Meer info via de agenda en Facebook.

Geplaatst op 09-07-2016


 

Heerenveen

Op zaterdagavond 23 April 2016 waren we in de Rinkelbom in Heerenveen. Hier waren ook drie koren van Hinke Jelsma, Sjongerij de Sweach, Vocalinde en Zingen Voor Je Leven. Deze avond bood een divers programma, elk koor heeft zijn eigen stijl en repertoire.
Deze avond was een herhaling van de feestavond in Wolvega, vorig jaar, waar ook alle koren van Hinke aanwezig waren. Zou dit een traditie worden?
Na het officiële gedeelte heeft Frjemd Folk in de foyer van de Rinkelbom gespeeld bij een gezellige nazit. Het werd al weer veel later dan gepland….

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 24-04-2016


 

Zeer geslaagd optreden in Aldegea op 30 januari

Op zaterdag 30 januari organiseerden we voor de zevende keer een optreden in de Skippersseal in Aldegea (Sm).
Deze zevende editie hadden we de bekende verhalenverteller Hilly Harms als gast. Zij heeft de gebrachte muziek aangevuld met een bijpassend verhaal over drie boerderijen in Schotland. Daarnaast heeft Minke Wagenaar haar muzikale bijdrage geleverd. Zij soleerde in een tweetal van onze liedjes en bracht “Mag ik dan bij jou?” op een briljant eigen wijze.
Meer dan 120 bezoekers beleefden weer een fantastische avond. Op naar de 8e editie!

Geplaatst op 31-01-2016


 

Update site

We hebben onze site vandaag ge-updated. De muziek is nu ook te beluisteren op tablets en telefoons. Dit kunnen we niet allemaal zelf. Dank voor de hulp die we hierbij hebben gekregen.

Geplaatst op 22-11-2015


 

Burdaard

Op 14-11-2015 mochten we een optreden verzorgen in MFC Het Spectrum in Burdaard. Een hele mooie accommodatie. De zaal was goed gevuld met ca 130 bezoekers. We hebben lekker gezongen en na het optreden ontstond in de bar nog een reuze gezellige after-party waarbij we uiteraard ook nog een aantal nummers hebben gezongen. Dit deed ons denken aan onze pub-optredens.
Een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 15-11-2015


 

Nij Beets Skimerjûnfestival

Op 25 September 2015 werd in het Damshûs te Nij Beets het Skimerjûnfestival georganiseerd. In 2011 hadden we daar ook al eens gezongen en nu waren we opnieuw uitgenodigd. We hebben twee optredens verzorgd, eerst in het kerkje “It houten himeltsje” en later nog bij het kampvuur. Op dit festival waren ca 700 bezoekers. Behalve Frjemd Folk traden ook op: (o.a) Woody Boys, Irolt, Cochon Bleu, Sido Martens en Gealdr. Een divers, maar zeer select gezelschap dus. Een zeer geslaagd optreden.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 29-09-2015


 

Wolvega, Jubileum Hinke

Op 11 april 2015 hebben we samen met al haar andere koren (Ons Genoegen, Lily Leaves, Sjongerij, Zingen voor je Leven en de Swemmersjongers) en haar familie, gevierd dat onze kanjer Hinke Jelsma 25 jaar dirigent is bij Ons Genoegen in Oldeholtpade.
Het was een geweldige avond in Victoria Park in Wolvega met honderden muziekvrienden. Al deze koren traden op met als slotstuk een uitvoering van “Home” van Dotan door 6 koren tegelijk!
Ook van ons nog van harte gefeliciteerd! We zijn trots op je!

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 12-04-2015


 

Aldegea

Op vrijdag 13 februari hebben we voor de 6e keer ons jaarlijkse optreden in de Skippersseal in Aldegea gehad. Deze keer hadden we als gast de percussionist en gitaarspeler Bert Dopstra.
Het was al vroeg lekker druk in de Skippersseal en om 8 uur hadden we ca 120 gasten in de zaal, onder wie de Red Hats, een bont damesgezelschap. De avond kreeg spontaan als thema: Four seasons in one day, Een mengelmoes van oude en ook nieuwe liedjes. Enkele liedjes brachten we op deze avond voor de eerste keer, waaronder het schitterende Sonny’s Dream met Hinke als soliste. En weer kunnen we terugzien op een fantastische avond, die bij het publiek, en daardoor ook bij ons als groep heel goed in de smaak viel.
Op naar de 7e editie dachten we maar.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 05-02-2015


 

Oldeholtpade Ierse Pubavond

Op zaterdag 11 oktober hebben we een heel leuk optreden verzorgd in Oldeholtpade. Voor ons een historische plek omdat we daar in 2008 voor het eerst voor publiek hebben opgetreden.
In de dorpskroeg De Rustende Jager werd het gezellig druk deze avond. De sfeer was wat ons betreft wel te vergelijken met die in de Dublinse pubs. Het publiek kwam uit het gebied tussen Dokkum en Amersfoort, zo ontdekten we.
Voor ons was dit optreden weer een feestje en aan de reacties van de aanwezigen te horen dachten die er hetzelfde over. Voor herhaling vatbaar.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 12-10-2014


 

Frjemd Folk in Dublin

Van 13 tot en met 17 Augustus 2014 hebben we Dublin bezocht. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling: optreden in Ierland en daar laten horen wat we zoal brengen.
Enkelen van ons waren al vooruitgereisd en op woensdag 13-8 ging de rest met het vliegtuig naar de Ierse hoofdstad. Nadat we ons hadden gesetteld in ons prima Bed and Breakfast, Anchor House, vlak bij het centrum, zijn we met z’n allen de stad in gegaan. We hebben Molly Malone opgezocht en daar spontaan even gezongen. Ook hebben we het gebied Temple Bar bezocht waar we op donderdag zouden gaan optreden.
Donderdag overdag werd in verschillende groepjes aan de cultuur gesnoven, musea, of aan het bier gesnoven in de vorm van een bezoek aan de Guinness brouwerij. ’s Avonds waren we in The Auld Dubliner Pub waar een optreden van maar liefst drie uren werd verzorgd. Het massaal aanwezige publiek, Ieren en toeristen, wist het gebrachte buitengewoon te waarderen. Heel bijzonder om in het hart van het Dublinse uitgaansleven te mogen optreden.
Op vrijdag werd de stad nog eens goed bekeken o.a. tijdens een rondrit in een bus. Op vrijdagavond was er vervolgens een optreden in een grote pub in een ander deel van Dublin, vlak bij ons B and B, de O Shea’s Bar. Dit optreden eindigde in een feest waar alle aanwezigen van harte aan meededen. De zaterdagmiddag werd door ons ingevuld met een straatoptreden in een van de hoofdwinkelstraten van Dublin, Henrystreet. Optreden op straat gebeurt daar veelvuldig. Het publiek was zeer divers, Dubliners en ook veel buitenlandse bezoekers, en in grote getale aanwezig. Ze waren zeer enthousiast en soms zelfs geëmotioneerd door het optreden.
Op zondag 17-8 zijn de meesten weer teruggevlogen naar Nederland, de laatsten volgden in de daaropvolgende dagen. Voor de leden van Frjemd Folk was deze reis een bevestiging van het feit dat hun manier van muziek maken niet alleen door het Nederlandse publiek maar ook door de inwoners van Ierland en de daar aanwezige toeristen zeer wordt gewaardeerd. Dat bleek ook uit een aantal reacties via Facebook of de mail:

-It was a real pleasure for us to meet you all, & it was especially interesting to listen & see you all sing & perform at O’ Sheas last Friday. And yes, it was especially interesting for us to watch Dutch musicians perform Irish music & songs in a way which grasped the mood & meaning of the music so well, for all of us in Dublin who listened & enjoyed it, thanks!

-I saw you in Dublin with my sisters - you were fantastic! An absolute pleasure to hear! Wonderful!

-"Your music continues to be the best we have heard"

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 23-08-2014


 

Mooie PR voor Frjemd Folk

Naar aanleiding van ons optreden in de Hossebos in de Westereen verscheen er een leuk berichtje over onze groep in de pers. Het geeft heel goed de sfeer en onze manier van muziek maken weer. Uiteraard wordt er ook nog even aandacht besteed aan ons aanstaande bezoek aan Dublin! De laatste voorbereidingen zijn klaar, de kwartiermakers zijn reeds vertrokken richting Ierland. We hebben hier erg veel zin in. Na onze reis zullen we berichtjes en foto’s op de site zetten. Volg ondertussen ook onze pagina op Facebook.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 19-07-2014


 

Moddergat, de Fûgelpits

Op Paasmaandag 21 April hebben we een optreden gedaan tijdens de Natuur- en Oude Ambachtenmarkt bij de Fûgelpits in Moddergat. Wederom een bijzondere plek om op te treden! Ondanks het buiige weer was er een goede belangstelling voor dit evenement. We hopen dat we met ons optreden een steentje hebben bijgedragen aan het werk van deze organisatie. Wij vonden het in ieder geval leuk om te doen.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 27-04-2014


 

Druk weekend voor Frjemd Folk

Het weekend op de grens van februari en maart was een druk weekend voor ons. Op vrijdagavond begonnen we in Oudega / Aldegea met een fantastisch concert in de Skippersseal. (zie het vorige bericht)
Als extra verrassing ook nog een optreden van Eline Reitsma met haar vertolking van Fields of Gold, begeleid door onze (en haar) Anne Johannes. Een geweldig gezellige avond waar wij en het publiek met plezier aan terug denken.
Op zondagmiddag hebben we gezongen op het Turfroutefestival in Gorredijk. Dat was weer een heel andere ervaring: optreden in een theater. Ook daar hebben we een prachtige prestatie neergezet en de hele zaal uit de stoelen gekregen.

Zie voor foto’s van Aldegea ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 06-03-2014


 

Oudega Skippersseal: Frjemd Folk en Vrienden

Op vrijdag 28 Februari a.s. vindt om 20.00 uur in De Skippersseal te Aldegea voor de vijfde keer een concert plaats. We treden deze keer op met een tweetal vrienden, namelijk Carla Van Hoorn en Johanna Hamstra (Banjohanna). De toegang is vrij.
Carla van Hoorn is bekend van de District 7 Coverband. Met haar trad Frjemd Folk eerder op in Wommels op het Tsjoch Festival in 2013. Ook Johanna Hamstra is geen onbekend gezicht in het muziekwereldje van het noorden. Ze speelde jarenlang in de Stroatklinkers, staat geregeld op het podium met Gurbe Douwstra en is op tal van CD's te horen.
Met ons repertoire, gecombineerd met dat van Carla en Johanna belooft dit een zeer gevarieerde avond te worden! Als wij optreden is dit vaak voor kleine groepen toehoorders en de optredens worden vaak goed bezocht! De afgelopen jaren was de Skipperseal bij de optredens van Frjemd Folk vol. Hier geldt dus: wees op tijd!

Geplaatst op 30-01-2014


 

Leeuwarden Grote Wielen

Op zondag 19 januari 2014 hebben we een heel leuk optreden gehad samen met het Zingen voor je Leven koor. Het was een benefiet concert voor dit koor dat is gerelateerd aan de stichting Kanker in Beeld. Het publiek was in grote getale aanwezig, de zaal zat erg vol. Maar heel gezellig. Na het concert hebben we samen met Zingen voor je Leven en een deel van het publiek lekker gegeten. Een geslaagde dag!

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 30-01-2014


 

Oosternijkerk

Op vrijdag 8-11-2013 hebben we gezongen in Dorpshuis de Terp in Oosternijkerk. Wederom een gezellig gebeuren! Een leuk zaaltje waar we lekker dicht bij het publiek stonden.
Zo zien we het graag.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 10-11-2013


 

Tsjoch 36 Wommels

Op 2 november zongen we op het Tsjoch festival. Het was een gecombineerd optreden met Carla van Hoorn. Een onverwacht succesvolle samenwerking.
We hebben Carla gevraagd nog eens met ons op te treden en ze heeft onze uitnodiging aangenomen.

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 05-11-2013


 

Aldegea 2014

Ook in 2014 zullen we ons zo langzamerhand gebruikelijke optreden organiseren in de Skippersseal in Aldegea.
Zoals het nu lijkt zal dat zijn op 28-02-2014. We maken er echt iets bijzonders van.
Houdt de agenda op de site en de berichten op Facebook in de gaten!

Geplaatst op 05-11-2013


 

In de krant

Mooi stukje over ons in de Streekkrant Fryslan van 24-09-2013

http://www.destreekkrant.nu/index.php/streekkrant-friesland/fr-kleintje-cultuur/3251-frjemd-folk-neemt-je-mee-naar-de-ierse-en-schotse-hooglanden

Geplaatst op 25-09-2013


 

Lokaal Vocaal

Op zondagmiddag 9 juni hebben we de eerste helft van dit jaar afgesloten met een paar mooie optredens in de Prinsentuin in Leeuwarden tijdens Lokaal Vocaal.

Vier van ons hadden twee koren om in mee te zingen. Hinke had het nog drukker, zij trad op met drie koren: Frjemd Folk, Ons Genoegen uit Oldeholtpade en Zingen Voor je Leven. Druk, druk druk...

Zie ook bij onze rubriek Foto's

Geplaatst op 10-06-2013


 

Nieuwe foto's Wolvega op de site

Er zijn foto's geplaatst van ons optreden te Wolvega

Geplaatst op 08-05-2013


 

Nu ook op Facebook!

Check onze pagina: https://www.facebook.com/FrjemdFolk 

Geplaatst op 06-05-2013


 

Nieuwe foto's

Foto's geplaatst van de optredens te Wierum en Oenkerk en het weekend naar Terschelling

Geplaatst op 06-05-2013


 

Boppeslach in Buitenpost

Op 18-11-2012 hebben we een middagoptreden georganiseerd in de Kruidhof te Buitenpost. Over belangstelling hadden we niet te klagen: ca 120 personen. Naast de muziek hadden we een prachtige aanvulling op ons programma, verzorgd door de verhalenvertelster Hilly Harms. Zij vertelde het verhaal van Gerke de fisker. Het publiek, maar ook wij zelf, kunnen met genoegen op deze middag terugkijken. Zeker voor herhaling vatbaar. Voor foto's zie onze rubriek "foto's " en ook:

http://www2.rtvkanaal30.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=7186:fremd-folk-over-de-vloer&catid=3:nieuws-uit-de-regio&Itemid=6

Geplaatst op 19-11-2012


 

1e Lustrum gevierd.

Feest in Aldegea. Op vrijdagavond 24 februari 2012 hebben we in de Skippersseal ons vijf-jarig bestaan gevierd. Voor een volle zaal brachten we oude en nieuwe nummers. De optredens werden afgewisseld door Ierse verhalen die werden verteld door Hilly Harms. We hebben zelf heel veel plezier beleefd aan deze avond en we hebben de indruk dat ons publiek ook buitengewoon heeft genoten. Het was al zaterdag toen we naar huis gingen.

Toehoorders: bedankt voor uw bezoek de afgelopen vijf jaar. Frjemd Folk gaat met hetzelfde enthousiasme op naar de 10 jaar!

Geplaatst op 25-02-2012


 

Succes met optreden met
Zingen Voor Je Leven op 9 oktober

Zondag 9 oktober hadden we een optreden met Zingen voor je Leven. Dit was in de Bidler in Wergea.

Dit koor is geliëerd aan het Toon Hermans Huis in Leeuwarden. Alle leden zijn zijdelings of persoonlijk  geconfronteerd met kanker en vinden in de muziek een steun bij de verwerking hiervan. Het koor staat onder de muzikale leiding van ons eigen Hinke Jelsma.

De opbrengst van deze middag, bijna 700 Euro,  was voor: het schoolprojekt Kula in Zuid Afrika.

Voor alle betrokkenen een zeer geslaagde middag!

Geplaatst op 06-11-2011


 

Nu ook te volgen op Twitter

Frjemd Folk nu ook op Twitter. Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in deze rubriek? Volg ons op @Frjemdfolknl.

Geplaatst op 06-10-2011


 

Stipelrunte Trynwalden

Stipelrûnte op zaterdag 14 mei 2011 in Trynwâlden

Op deze zaterdag traden vele koren en groepen op. De lokaties:

 • Wyns, Vituskerk
 • Aldtsjerk, Pauluskerk
 • Readtsjerk, t Roodkerkje
 • Oentsjerk, Mariakerk
 • Oentsjerk, Ontmoetingskerk
 • Protestantse Kerk, Ryptsjerk
 • Gytsjerk, Martinuskerk
 • Wij hebben opgetreden in Wyns en Readtsjerk.

  Een prachtige muziekdag in de Trynwalden!

  Meer info:
  http://www.keunstwurk.nl/?SiteId=15&MenuId=726&SubId1=1568

  Geplaatst op 22-05-2011


   

  Flyer

  Onze nieuwe flyer heeft het levenslicht gezien en kan vanaf nu worden gebruikt voor onze PR.

  Een geweldig resultaat. De foto's uit Janum zijn hier in opgenomen.

  Met dank aan Aldrik Pilat, Ernst Mebius, Alle Pilat en Tineke Feitsma!

  Geplaatst op 22-05-2011


   

  optreden in Skippersseal

  Op vrijdag 11 maart hebben we weer een concert gegeven in de Skippersseal te Aldegea (Sm). Dit was een groot succes met veel publiek met een grote betrokkenheid. Dat brengt deze lokatie ook met zich mee.

  Deze keer trad ook Chris Kalsbeek op, met wie we al eens eerder te zien waren in het kerkje te Westhem. We hebben ook samen enkele nummers ten gehore gebracht.

  De muzikale begeleiding werd versterkt met Piet Van der Weg (bastuba) en Gerdien De Lange - Leguijt (viool)

  Wij hebben een heel goed gevoel overgehouden aan deze avond, het was echt een feest! Bezoekers bedankt!

  Zie ook de rubriek "foto's"

  Geplaatst op 12-03-2011


   

  Fotoshoot Janum

  Zaterdag 5 maart waren we met z'n allen in Janum. Bij het oude kerkje heeft Tineke Feitsma foto's van onze groep gemaakt voor PR doeleinden.

  We werden gastvrij ontvangen door Mariëtte Romeijn en Yvonne van Osch. In de rubriek "foto's" is een deel van het resultaat te zien.

  Meer info over het kerkje van Janum op:
  http://www.hegebeintum.info/html/nl/janumuseum.htm

  Geplaatst op 05-03-2011


   

  Tsjoch Festival in de Lawei 2010

  Op 25 september  2010 was het Tsjoch festival in de Lawei te Drachten. Dit is een evenement waar veel friese muziekgroepen zich presenteren. We hebben daar ook opgetreden, de zaal zat overvol !   Heel veel goede respons uit het publiek ontvangen.

  We hebben ook nog een optreden verzorgd op het “Open Podium”, ook hier hele leuke reakties.

  Een stukje Frjemd Folk van afgelopen zaterdag:
  http://www.youtube.com/watch?v=YvjjwjhUH10

  Voor een verslag van het festival zie www.tsjoch.nl

  Geplaatst op 28-09-2010


   

  Oefening baart kunst

  We oefenen doorgaans één keer in de veertien dagen op zondagavond. Omdat ons vaste onderkomen  herbouwd moet worden, oefenen we sinds maart 2010 veelal bij onze Frjemde Freon Alle Pilat in De Valom.

  Alle, bedankt voor de gastvrijheid.

  We oefenen daar in zijn meubelzaak, een aparte ervaring. We kunnen elke keer weer  zijn fraaie collectie bewonderen. Dit is overigens niet alleen voorbehouden aan Frjemd Folk, iedereen is welkom in Woonwinkel Alle-Pilat.

  Zeker de moeite waard !

  http://www.alle-pilat.nl/

  Geplaatst op 27-09-2010

  UPDATE DECEMBER 2010:  sinds 12-12-2010 oefenen we weer op ons oude stekje aan de Boskreed te Kollumerzwaag.