Onder ons, over ons

 
 
Frjemd Folk is een zanggroep van elf enthousiaste mannen en twee vrouwen die zich toelegt op Keltische Folkmuziek. Op initiatief van Bram van der Weg en Hinke Jelsma, die ook een deel van de muzikale begeleiding verzorgt, is de groep in 2007 ontstaan. In tegenstelling tot vele andere groepen in dit genre, ligt de nadruk bij ons op de zang. Hierbij moet u denken aan vocale, meerstemmige muziek, met als vaste muzikanten Anne J. Wagenaar gitaar, Rutger Dijkstra viool, Janet Hardorff gitaar en mandoline en Hinke Jelsma die bas, accordeon en concertina speelt.

Sinds de start in 2007 is een veelzijdig repertoire ontstaan dat voortdurend wordt uitgebreid en aangepast.

Frjemd Folk heeft bewezen om op niveau, boeiende Keltische Songs te kunnen presenteren. Ons idee daarbij is: optreden in kleine(re) lokaties zoals muziekcafé’s, culturele centra, kerken, maar ook op Keltische of Ierse festivals. In 2014 werden enkele succesvolle optredens verzorgd in de Ierse hoofdstad Dublin en in 2016 trad de groep diverse keren op in pubs in de Ierse steden Westport en Clifden. In 2018 werd een reis naar Schotland gemaakt met optredens in Inverness en Pitlochry.

In 2016 werd de CD "The Cliffs" uitgebracht.

Het door ons aangeboden programma kan worden uitgebreid met Keltische vertellingen en instrumentale muziek. Wij zijn dan ook in staat een avondvullend programma te verzorgen.